Polanica Zdrój

Restauracja Art Déco

Odkryj wykwintną kuchnię polską

Restauracja Art Déco proponuje kuchnię wykwintną, skomponowaną w oparciu o tradycyjne smaki i lokalne produkty odkryte na nowo i podane w nowoczesnych, odświeżonych kompozycjach. Aromatyczne dania są nie tylko ucztą dla podniebienia, ale i dla oczu.

Unikalne wnętrza i wystrój

Art Déco to połączenie wykwintności, elegancji tradycji z osiągnięciami nowoczesnej kuchni. Dlatego obowiązuje w niej ubiór w stylu smart casual (swobodna elegancja).

Art Déco w Żółtym Przewodniku

Żółty Przewodnik Gault&Millau, prezentując co roku najlepsze miejsca gastronomiczne w Polsce, podpowiada, gdzie warto zjeść. Anonimowi inspektorzy przyznają restauracjom punkty, a najlepszym z nich (powyżej 10 punktów) dodatkowo wyróżniające je czapki kucharskie (od 1 do 6). Restauracja Art Déco została wyróżniona w wydaniu na 2019 rok jedną czapką Gault&Millau.

Smaki dzieciństwa
w nowej odsłonie

Szef kuchni Przemysław Gryz codziennie wyczarowuje kulinarne kreacje zaskakujące teksturą, kolorem, smakiem czy kompilacją nietypowych składników. Jego zdaniem sedno sukcesu dania tkwi w jakości produktu - świeżości, pochodzeniu, sezonowości - oraz prostocie kompozycji. Dzisiaj swoją wiedzą i pasją dzieli się z młodymi adeptami sztuki kulinarnej i z Państwem.

Lokalne specjały

Kuchnia Restauracji Art Déco opiera się na najwyższej jakości produktach sezonowych, kupowanych od miejscowych producentów. Dzięki temu Goście mają okazję rozsmakować się w lokalnych specjalnościach, takich jak znakomite sery, mięsiwa czy doskonały pstrąg.

Zapraszamy codziennie w godzinach:

1300 - 2200

Bogaty bufet śniadaniowy

Śniadanie w Restauracji Art Déco to bogaty wybór produktów, w tym lokalnych specjałów od dostawców z okolicy. Zapraszamy codziennie od 0730 do 1030.

Dr Irena Eris Tasty Stories

Wyjątkowy projekt kulinarny, który pozwala na odkrycie i rozsmakowanie się w kulinarnych historiach opowiedzianych (smakiem) przez szefów kuchni Hoteli Dr Irena Eris oraz producentów lokalnych specjałów. Zwieńczeniem ciekawych wypraw do lokalnych wytwórców jest wykwintna kolacja, pełna smaków i smakowitych opowieści.

Poznaj nasze historie

Za każdą smakowitą historią kryje się człowiek – jego życiowe pasje, serce i wysiłek, jaki wkłada w to, aby jego produkty charakteryzowała najwyższa jakość. Opowieści o pięciu smakach: słonym (oscypek), kwaśnym (cydr), gorzkim (piwo), słodkim (miód) i umami (sandacz) są odzwierciedleniem żywej historii regionu i jego kulinarnego bogactwa.

Poznaj Tasty Stories
Dr Irena Eris Tasty Stories
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij