Sławomir Kwaśniewski Szef Kuchni Restauracji Romantyczna zaprasza na wyjątkowe Kolacje w rytmie Slow Food. Wraz z zaproszonym specjalnie gościem-szefem duet Szefów Kuchni przygotuje dla Państwa wyjątkową kolację pełną smaków, zapachów, pozytywnych emocji i kulinarnych inspiracji.
Autorskie menu Szefów Kuchni, przygotowane głównie z najlepszych lokalnych produktów oraz specjalnie wyselekcjonowane wina, dobrane do smaków potraw przez Sommeliera, zamienią się w opowieść o kunszcie, pasji i miłości do jedzenia. W trakcie wieczoru Szefowie będą przygotowywać dania na żywo i z pewnością zdradzą niejeden sekret swoich przepisów.
CENA PAKIETU OBEJMUJE:
- 2 noclegi w komfortowym pokoju,
- śniadania w formie bufetu,
- kolację degustacyjną z wine pairingiem w Restauracji Romantyczna w sobotę o godzinie 18:00. Na kolację zapraszamy pełnoletnich Gości. Obowiązuje strój smart casual.
- kolację à la carte w Restauracji Oranżeria – trzydaniowa dla osób dorosłych, dwudaniowa dla dzieci do lat 12 z karty dziecięcej (cena nie zawiera napojów),
- możliwość skorzystania z weekendowego planu animacji obejmującego zajęcia sportowe dla dorosłych oraz liczne atrakcje dla dzieci,
- relaks i wypoczynek w Centrum SPA (2 baseny, 5 jacuzzi, zespół saun, siłownia oraz studio cardio),
- miejsce parkingowe.
TERMINY WEEKENDÓW Z SZEFAMI KUCHNI:
- 12–14 grudnia – Bartosz Szymczak – Współwłaściciel i Szef Kuchni Restauracji Rozbrat 20 w Warszawie
Jako kucharz został ukształtowany przez kuchnię brytyjską (gotował m.in. w Bleeding Heart, Arbutus, The Cow), ale też dzięki takim mentorom jak Tom Aikens czy Lee Westcott. Kolejnym przystankiem w jego karierze był Hong Kongu, gdzie wspólnie z James Sharman’em otworzył pop upową restaurację i stworzyli projekt pod nazwą One Star House Party. Ostatecznie po wielu latach spędzonych w różnych krajach i miejscach, siłą rzeczy w Jego gotowaniu pojawił się twist azjatycki. Dzisiaj swoje marzenia realizuje w Polsce, prowadząc od 2016 roku restaurację Rozbrat 20 w Warszawie, która została w 2024 roku po raz pierwszy uhonorowana jedną gwiazdką Michelin, powtarzając ten sukces rok później. - To pokazuje, że jeśli w coś wierzysz i ciężko pracujesz możesz zdobyć wszystko. My się nie zmieniamy, dalej robimy swoje! - mówi Bartosz Szymczak.
Cena zawiera podatek VAT i nie obejmuje opłaty miejscowej. Liczba pokoi w ofercie jest ograniczona.
Istnieje możliwość wzięcia udziału w wydarzeniu poza pakietem – prosimy o kontakt z recepcją pod nr telefonu +48 89 647 11 11 lub mailowo: wzgorza@drirenaerisspa.com















