Luxury close to nature

Kolacja w Rytmie Slow Food

12 of December 2025
Kolacja w Rytmie Slow Food

Zapraszamy na wyjątkową podróż kulinarną w duchu slow food naszego Szefa kuchni Sławomira Kwaśniewskiego wraz z zaproszonym gościnnie kucharzem. Autorskim daniom na które złoży się menu degustacyjnym towarzyszyć będzie wine pairing zaproponowany przez zaproszonego sommeliera.

12–14 grudnia – Bartosz Szymczak – Współwłaściciel i Szef Kuchni Restauracji Rozbrat 20 w Warszawie

Jako kucharz został ukształtowany przez kuchnię brytyjską (gotował m.in. w Bleeding Heart, Arbutus, The Cow), ale też dzięki takim mentorom jak Tom Aikens czy Lee Westcott. Kolejnym przystankiem w jego karierze był Hong Kong, gdzie wspólnie z James Sharman’em otworzył pop upową restaurację i stworzyli projekt pod nazwą One Star House Party. 
Ostatecznie po wielu latach spędzonych w różnych krajach i miejscach, siłą rzeczy w Jego gotowaniu pojawił się twist azjatycki. Dzisiaj swoje marzenia realizuje w Polsce, prowadząc od 2016 roku restaurację Rozbrat 20 w Warszawie, która została w 2024 roku po raz pierwszy uhonorowana jedną gwiazdką Michelin, powtarzając ten sukces rok później. - To pokazuje, że jeśli w coś wierzysz i ciężko pracujesz możesz zdobyć wszystko. My się nie zmieniamy, dalej robimy swoje! - mówi Bartosz Szymczak.

W 2024 roku mieliśmy przyjemność gościć szefa Bartosza Szymczaka podczas siódmej edycji Dr Irena Eris Tasty Stories w naszym Hotelu SPA. Jego interpretacje kuchni mazurskiej zachwyciły uczestników kolacji.

W kuchni szef Bartosz Szymczak nie uznaje skrótów. Za każdym razem gotuje dla każdego, konkretnego gościa. Przygotowując danie, oddaje się mu w stu procentach. Ale także jego zespół motywuje go do ciężkiej pracy i jest inspiracją do wielu nowych dań. Choć różnorodność tekstur jest ważna, to najważniejszy w daniu jest smak, który ma cieszyć gości i sprawić, że danie to będzie zapamiętane go na długo.

Sam przyznaje, że najwięcej czerpie z kuchni polskiej, bo na niej się wychował, choć w autorskim menu nie brakuje akcentów kuchni brytyjsko-francuskiej, która go ukształtowała jako kucharza. Jego głowa, serce i sposób gotowania są jednak otwarte na nowe smaki, produkty i kultury. 

rezerwuj on-line

In order to provide services at the highest level, the Service uses cookies stored in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by Hotele SPA Dr Irena Eris sp. z o.o., Merliniego 5/3, 02-511, Warszawa, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in the settings.

Manage privacy settings
Essential cookies

Cookies necessary for the operation of services available on the website, enabling browsing offers or making reservations, supporting security mechanisms, including user authentication and abuse detection. These files are required for the proper functioning of the website. They do not require your consent.

Analytical cookies

Cookies allowing the collection of information about the user's use of the website in order to optimize its functioning and adapt it to user expectations. By consenting to these cookies, you agree to the processing of data regarding your activity on the site for analytical purposes.

Marketing cookies

Cookies enabling the display of marketing content tailored to the user's preferences and directing marketing offers to them corresponding to their interests, including information about user activity, products, and services of the site administrator and third parties. Consent to these cookies means that your data may be used for advertising personalization and analysis of the effectiveness of our advertising campaigns.

Your preferences have not yet been saved